Dit najaar zullen we zelf covidvaccinaties toedienen in onze praktijk.

Voor wie is het vaccin aangeraden?

 • personen van 65 jaar en ouder
 • personen die langdurig verblijven in een zorgvoorziening, bijvoorbeeld in een woonzorgcentrum (zij worden via de zorgvoorziening gevaccineerd)
 • personen met bepaalde onderliggende gezondheidsproblemen
  • longaandoeningen
  • leveraandoeningen
  • metabole aandoeningen zoals diabetes type 1 en 2 
  • hartaandoeningen 
  • neurologische aandoeningen en ernstige psychische aandoeningen zoals dementie
  • bepaalde zeldzame ziekten (waaronder het syndroom van Down). 
 • alle personen met immuunstoornissen en hun gezinsleden
 • zwangere vrouwen
 • personen met obesitas (BMI > 40)
 • alle personen die in de zorgsector werken, in en buiten zorginstellingen

meer informatie kan u terugvinden op: https://www.laatjevaccineren.be/voor-wie-is-vaccinatie-tegen-covid-en-griep-aanbevolen

Hoe verlopen de vaccinaties praktisch?

De vaccins worden klaargemaakt in veelvouden van 6. Eens de vaccins zijn klaargemaakt, zijn ze zeer beperkt houdbaar, daarom werken we met vastgelegde vaccinatiemomenten (telkens tussen 11-12u of 12-13u).
Voor patiënten die nog werken en zich over de middag niet vrij kunnen maken voorzien we nog een vaccinatiemoment in het weekend, namelijk zaterdag 14 oktober van 9u30-11u30.
U kan de vaccinatiemomenten terugvinden in de online agenda van dokter Stulens, dokter Vandekerkhof of dr Timmermans (een lichtoranje vakje met de titel Covidvaccinatie, zie afbeelding hieronder). Indien mogelijk vragen we de afspraken zoveel mogelijk online te boeken, zo wordt onze telefoon niet overbelast.

In elk tijdsvak van 15 minuten kunnen 6 patiënten ingepland worden.

Let op: deze momenten dienen enkel en alleen voor het toegediend krijgen van uw covidvaccin, andere medische vragen en vragen voor voorschriften worden op dat moment NIET behandeld. Na de vaccinatie moet u nog een 15-tal minuten in observatie blijven, waardoor het soms krap kan worden in de praktijk, gelieve ons daarvoor te verontschuldigen.

De vaccins zullen toegediend worden door Leen (secretaresse en verpleegkundige in onze praktijk), eventueel wordt zij geholpen door één van de artsen. Er is sowieso telkens een arts aanwezig tijdens de vaccinatiemomenten.
Indien u ook een griepvaccin wil, mag u dat op dit moment ook meenemen, dat wordt dan ook gezet, het is volkomen veilig om deze twee vaccins te combineren. Het griepvaccin is niet voorradig in de praktijk, dit moet u zelf afhalen bij de apotheek. Dit kan zonder voorschrift.

We willen u vriendelijk vragen om ervoor te zorgen dat u korte mouwen draagt onder uw jas of vest, zo verloopt het vaccineren vlotter.

Als onze vastgelegde momenten u echt niet passen, dan kan u ook terecht bij enkele apotheken in Tongeren voor een covidvaccin. Ook bij hen is dit altijd op afspraak. Welke apotheken vaccineren kan u opzoeken via www.apotheek.be.

Wat als u zich niet naar de praktijk kan begeven?
Indien uw huisarts altijd op huisbezoek komt en u wenst een covidvaccin, laat dit dan weten aan uw huisarts, zo kan zij u inplannen voor het toedienen van een covidvaccinatie aan huis.
Dit is enkel mogelijk voor patiënten die zich omwille van medische redenen niet naar de praktijk kunnen begeven.

.